1 Los de gist in het lauwe water op en meng er de suiker onder. Laat ± 5 min rusten.
2 Meng de bloem met het zout in een mengkom en maak een kuiltje in het midden. Giet er de opgeloste gist in en kneed. Voeg de olijfolie beetje bij beetje toe en kneed nog ± 10 min tot een glad en elastisch deeg. Vorm een deegbal en maak er een kruisvormige inkerving in. Laat 1 u rusten onder een vochtige keukendoek.
3 Verwarm de oven voor op 200°C.
4 Snijd de courgettes met de mandoline in de lengte in dunne plakjes. Besprenkel met olijfolie en schik ze op een bakplaat. Gaar de courgetteplakjes in de oven gedurende ± min. Snijd ondertussen de Averbodekaas in dunne sneetjes en pluk de blaadjes van de oregano.
5 Kneed het deeg opnieuw en maak er 4 bolletjes van. Rol ze uit tot ½ cm dikte en bak ± 2 min per kant in een antikleefpan.
6 Snijd elk broodje in 2 en beleg met de courgetteplakjes, ham en Averbodekaas. Werk af met oregano, peper en zout.
7 Zet de pan terug op het vuur en bak de broodjes langs beide kanten tot de kaas gesmolten is. Dien meteen op.
Brood uit de pan met Ardeense ham en Averbodekaas is een recept van Delhaize