Brochettes van scampi’s met mango en kokosmelk

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de scampi’s (vooraf ontdooid), maar laat er het laatste stukje schaal en de staart aan.
  • 2 Rasp de gember in een schaal, voeg de fijngehakte rode chilipeper(s) toe, de geraspte limoenzeste, de kurkuma, de vissaus en de kokosmelk. Meng het geheel en voeg dan de scampi’s toe. Dompel ze goed onder in de marinade, dek af en laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
  • 3 Snij het vruchtvlees van de mango in dikke blokjes.
  • 4 Indien de marinade in de koelkast te fel gestold is, laat alles dan wat lauw worden zodat je de scampi’s makkelijk kan doen uitlekken. Steek ze, afwisselend met de mangoblokjes, op prikkers. Smeer ze in met olie en laat ze in een grote grillpan roosteren.
  • 5 Giet ondertussen de marinade in een steelpan en laat op zacht vuur pruttelen. Kruid af.
  • 6 Serveer de brochettes met de warme saus, rijstnoedels en een gemengde salade van komkommer, tomaten en sojascheuten.

Brochettes van scampi’s met mango en kokosmelk is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodpuddinkjes
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Gekoelde kokosmelk met meloen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Brochettes van eend met sesamzaad en coulis van mango
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brochettes van zalm en courgette
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spiesjes van witte pens en gedroogde pruimen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van rund met pindasaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept