1 Pel de scampi’s (vooraf ontdooid), maar laat er het laatste stukje schaal en de staart aan.
2 Rasp de gember in een schaal, voeg de fijngehakte rode chilipeper(s) toe, de geraspte limoenzeste, de kurkuma, de vissaus en de kokosmelk. Meng het geheel en voeg dan de scampi’s toe. Dompel ze goed onder in de marinade, dek af en laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
3 Snij het vruchtvlees van de mango in dikke blokjes.
4 Indien de marinade in de koelkast te fel gestold is, laat alles dan wat lauw worden zodat je de scampi’s makkelijk kan doen uitlekken. Steek ze, afwisselend met de mangoblokjes, op prikkers. Smeer ze in met olie en laat ze in een grote grillpan roosteren.
5 Giet ondertussen de marinade in een steelpan en laat op zacht vuur pruttelen. Kruid af.
6 Serveer de brochettes met de warme saus, rijstnoedels en een gemengde salade van komkommer, tomaten en sojascheuten.
Brochettes van scampi’s met mango en kokosmelk is een recept van Delhaize