Briouats van merguez en tomatensalade

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
  • 2 Prik de merguezworstjes in en bak ze 5 min. in olijfolie in een braadpan op zacht vuur, ze moeten niet volledig gebakken zijn.
  • 3 Smeer een vel brickdeeg lichtjes in met gesmolten boter, draai het om en leg er onderaan een worstje op. Vouw de zijkanten naar binnen, rol dan op en leg het rolletje op de met bakpapier beklede ovenplaat.
  • 4 Maak op deze manier 8 briouats en bak ze 15 min. in de oven, maar draai ze na 10 min. om.
  • 5 Doe ondertussen het sap van de citroenen in een slakom. Voeg de olijfolie toe, de za’atar, de komijn, peper, zout en meng. Voeg de ontpitte en in grote dobbelstenen gesneden tomaten toe, de gesnipperde rode uien, de gehakte peterselie- en korianderblaadjes en meng alles goed.
  • 6 Snij de briouats doormidden en serveer ze met de tomatensalade.

Briouats van merguez en tomatensalade is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vistaart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle risotto met groene asperges
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Briouats met groenten
20 min Snack
Bekijk recept
Ramadanrecept Briouats Met Amandelen
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Briouats Met Geitenkaas, Zwarte Olijven En Koriander
0-10 min -
Bekijk recept
Briouats Met Schapenkaas
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept