1 Laat de plakjes aubergine ontdooien en snijd de courgettes in de lengte in flinterdunne plakjes.
2 Snijd de fetablokjes van ± 4 cm en laat ze marineren in 2 el olijfolie, gehakte tijm en rozemarijn.
3 Verwijder het kroontje van de rode peper, snijd in 4 en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd de partjes daarna nogmaals in
4
4 Rol de plakjes aubergine en courgette zorgvuldig rond de fetablokjes. Zo loopt de feta niet uit tijdens het bakken. Rijg de fetablokjes afwisselend met de stukjes paprika op een brochette.
5 Steek de BBQ aan en laat de kolen heet worden. Besprenkel de brochetten met wat olijfolie, kruid met peper en zout en bak ze gaar op de hete BBQ. Reken 2 à 3 min per kant.
6 Geef een frisse mesclunsalade met verse kruiden bij de brochetten en een tomatensalade met olijven.
Brochettes met feta, aubergine en courgette is een recept van Delhaize