2 Snipper de ui fijn, snij de paprika’s in reepjes en hak de chilipeper fijn. Bak ze gedurende 2 min. op middelhoog vuur in de olie. Dek af en laat stoven op zacht vuur.
3 Leg ondertussen de sneetjes ham op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze ongeveer 8 min. roosteren tot ze krokant worden.
4 Pel ondertussen de tomaten, verwijder de zaadjes en snij ze in blokjes. Doe ze bij de paprika’s, samen met de geperste lookteentjes en laat alles op vrij hoog vuur stoven tot al het vrijgekomen vocht verdampt is.
5 Klop de eieren los met peper en zout, giet ze op de groenten en laat ze stollen op middelhoog vuur. Blijf ondertussen onophoudelijk roeren.
6 Bestrooi met gehakte peterselie en dien meteen op met de ham. Serveer met een salade en knapperig stokbrood.
Baskische piperade en knapperige bayonneham is een recept van Delhaize