1 Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het gehakt in een kom en voeg er het ei, de gesnipperde sjalot en het paneermeel aan toe. Kruid met peper en zout. Rol er balletjes van, bak ze mooi goudbruin in de pan en laat verder garen in de oven gedurende 15 min.
2 Voor de saus: stoof een gesnipperde ui samen met een geperst teentje knoflook aan in de olijfolie. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes en snijd hem zeer fijn. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan het ui-knoflookmengsel, samen met het takje tijm en de chilipeper. Laat dit gedurende 10 min zachtjes stoven. Voeg er de passata en de bouillon aan toe. Kruid goed af met peper en zout. Breng opnieuw aan de kook en laat 10 min doorkoken. Zeef de saus, voeg de balletjes toe en laat nog 5 min sudderen op een zacht vuur.
Balletjes in tomatensaus is een recept van Delhaize