1 Zet een pot water op het vuur met het soepvlees en breng aan de kook. Giet af, reinig de pot, vul opnieuw met koud water en doe het vlees er opnieuw in. Pel de ui en voeg toe samen met het kruidentuiltje. Zet op een zacht vuurtje, breng aan de kook en laat ong. 2u pruttelen. Verwijder regelmatig het gevormde schuim. Neem het vlees met een spatel uit de bouillon en zeef de bouillon. Snijd het vlees van het been en snijd fijn.
2 Schil de rode bieten, de aardappelen, de raapjes, de wortelen en de pastinaak. Snijd de groenten in gelijke blokjes van ong. 1 cm. Blancheer de witte kool, laat schrikken onder koud water en snijd in stukjes.
3 Giet de bouillon in een kookpot, voeg de gepelde tomaten toe, de wijnazijn, de suiker en de groenten. Kruid met zout en peper en kook gaar op een zacht vuurtje gedurende 50 min. Voeg het vlees toe, zo’n 15 min voor het einde van de kooktijd. Dien de borsjtsj op met de zure room en de fijngesneden dille.