1 Meng alle ingrediënten voor de saus en breng op smaak met peper en zout indien nodig. Bewaar in de koelkast.
2 Voor de radijsbloemen: snij de radijzen in 8 zonder ze helemaal door te snijden en leg ze dan in koud water.
3 Snij de zonnebloempitten in twee en behoud enkel de puntige helften. Steek er 2 in elke olijf en snij de olijven aan de kanten ondiep in voor de oren.
4 Verdeel de bloemkool in roosjes. Snij de onderkant eerst egaal af zodat ze beter blijven staan en snij er dan eventueel stukjes af voor het maken van de pootjes. Steek een ½ tandenstoker in elk roosje en prik er de olijven op. Verwittig iedereen dat er tandenstokers in de schaapjes zitten om ongelukken te voorkomen!
5 Snij de slablaadjes heel fijn, schik ze op een serveerschaal, voeg de radijsbloemen en de schaapjes toe. Serveer de saus apart.
Bloemkoolschaapjes in de wei is een recept van Delhaize