1 Schil en snijd de komkommer in 2 en snijd hem in kleine stukjes. Houd enkele blokjes apart voor de afwerking. Voeg een beetje water toe indien nodig en kruid eventueel bij met zout en Espelettepeper.
2 Pluk de blaadjes van de kruiden en bewaar enkele blaadjes voor de afwerking. Mix de komkommer en de kruiden met het citroensap, de zeste en de olijfolie. Voeg de yoghurt erbij en klop met de hand verder zodat je een homogene soep krijgt. Zet koel weg.
3 Haal de pitjes uit de granaatappel door voorzichtig met een houten lepel op de onderkant van de granaatappel te kloppen. Verbrokkel de feta.
4 Versier de kommen soep met de feta, blokjes komkommer, granaatappelpitten, kruiden en werk af met een streepje olijfolie, een snufje zout en een snufje Espelettepeper.
Gazpacho van komkommer met Griekse yoghurt is een recept van Delhaize