3 Bedek de bodem van een ovenschaal met een laag grof zout en leg er de goudbrasems op. Kruid de buikholtes met peper en stop er de takjes tijm in.
4 Bedek de vissen helemaal met de rest van het zout en druk het aan tot een egale zoutkorst van minstens 1 cm dik. Besprenkel met een beetje water zodat de zoutkorreltjes versmelten tijdens het bakken en een dichte laag vormen om verdamping te voorkomen.
5 Laat 30 tot 40 min. in de oven bakken (afhankelijk van de grootte van de vissen).
6 Neem uit de oven en laat 10 minuten rusten.
7 Citroenvinaigrette: meng het sap van de citroen (6 eetlepels) met de olijfolie, peper en zout in een kom. Voeg bieslook en peterselie toe. Zet opzij.
8 Breek de zoutkorst met een houten hamer en lepel. Verwijder het vel van de vissen en snij het vlees van de graten af. Leg de visfilets op een grote schaal.
9 Verdeel de filets over de borden. Lepel er wat citroenvinaigrette over.
Goudbrasem in zoutkorst met citroenvinaigrette is een recept van Delhaize