Zoek
Gratin van Griekse pasta, mosselen, tomaten en saffraan
4
15 min
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
300 g g gekookte mosselen zonder schelp
360 g Griekse pasta
200 g manouri (zachte kaas van schapenmelk)
2 eetlepels olijfolie
1 mespunt saffraanpoeder
1 sjalot
4 tomaten
1 takje verse tijm
zout
snuifje zwarte peper
Bereiding
1
Hak de sjalot fijn. Stoof hem samen met de tijm zachtjes aan in olijfolie. Snijd de manourikaas in kleine blokjes.
2
Kook de pasta in gezouten kokend water. Laat uitlekken. Voeg de sjalot, de saffraan, de blokjes manouri en de mosselen toe. Peper.
3
Snijd de tomaten in 2 en daarna in schijfjes.
4
Verwarm de oven voor op 180°C.
5
Verdeel de bereiding over 4 individuele schaaltjes. Verdeel er de schijfjes tomaat over. Zet gedurende 15 min in de oven.
Gratin van Griekse pasta, mosselen, tomaten en saffraan is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Paella
45 min-
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept