1 Snipper de ui fijn. Schil en snij de pompoen in blokjes. Snij de courgettes in de lengte middendoor en snij ze dan in dikke plakken. Schil en snij de wortelen in dikke schijfjes.
2 Doe 4 eetlepels olie in een stoofpot en stoof er de groenten in aan op zacht vuur gedurende 5 min. Bestrooi met de ras-el-hanout, roer 2 min., voeg dan de tomaten toe, het water en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, verlaag het vuur, dek af en laat 20 min. sudderen op heel zacht vuur.
3 Giet de kikkererwten af, spoel ze grondig onder koud water, laat ze uitlekken en doe ze bij de groenten. Voeg ook de rozijnen toe en laat nog 5 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
4 Het griesmeel: meet het volume van de couscous. Breng eenzelfde hoeveelheid gezouten water in een kookpot aan de kook. Neem van het vuur, strooi er de couscous in, laat 5 min. wellen, voeg dan 2 eetlepels olijfolie toe. Maak de korreltjes goed los met de vingertoppen.
5 Dien de groenten op met de couscous en serveer de harissa apart.