1 Vul een grote kookpot met water, voeg zout toe en breng aan de kook.
2 Bak intussen de spekblokjes aan in 1 eetlepel olie in een sauteuse. Begin op zacht vuur, verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Bak ze goudbruin.
3 Strooi de erwten in het kokende water. Laat terug aan de kook komen en voeg dan de gnocchi toe, laat verder koken tot wanneer ze komen bovendrijven. Giet zorgvuldig af en doe opnieuw in de kookpot.
4 Voeg de goed uitgelekte spekblokjes toe en het vooraf, met de room, losgeklopte ei. Verwarm op matig vuur, roer krachtig tot het geheel goed warm is. Breng op smaak met peper en zout.
5 Twee mogelijkheden voor het serveren van de spinazieblaadjes: maak er een salade van (met 3 eetlepels olie, 1 eetlepel azijn, peper en zout) of stoof ze kort (de tijd om ze zacht te maken) in de pan waarin de spekblokjes werden gebakken en doe ze dan bij de gnocchi.