Potato Pie

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de kruiden fijn.
  • 2 Bak de spekjes in een grote braadpan op een matig vuurtje tot ze goudbruin gebakken zijn. Zet het vuur lager en voeg de gesnipperde uien toe. Laat ze 5 min garen zonder dat ze verkleuren.
  • 3 Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in heel fijne schijfjes met een mandoline of een mes.
  • 4 Roer ze onder de spekjes en uien in de pan. Leg een deksel op de pan en laat 10 min op een laag vuurtje bakken. Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
  • 5 Strooi zout en peper op de aardappelen en voeg de room en de helft van de kruiden toe. Neem de pan van het vuur.
  • 6 Rol het bladerdeeg uit over een kleine taartvorm zonder het bakpapier te verwijderen, of boter de vorm in. Verdeel de aardappelen over de vorm en druk een beetje aan. Vouw de uitstekende deegrand naar de binnenzijde. Smeer het geklopt ei over het deeg en laat de mengeling 50 min bakken in de oven tot de taart goudbruin en gaar is.
  • 7 Voor het opdienen, strooi je er de rest van de kruiden over.

Potato Pie is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Chicken pie - pastei met kip en champignons
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegtaart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Bladerdeegpie met kip, champignons en dragon
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Double trouble pie cake
2 uur-
Bekijk recept

Jacket potato met tonijn en spinaziesalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelkoekjes met gerookte zalm (Irish potato cakes with smoked salmon)
Voorgerecht
Bekijk recept
Spicy potato wedges
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Cheesy Potato Skins With Sun-Dried Tomatoes
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept