2 Verhit de olijfolie in een pan en schroei de porchetta aan alle kanten dicht op een heet vuur. Leg het vlees in een ovenschaal. Voeg 20 cl warm water toe en zet 50 min. in de oven. Overgiet de porchetta regelmatig met de saus tijdens het braden.
3 Wrijf ondertussen met een vochtige doek over het witloof. Halveer de stronken in de lengte en verwijder de harde kegel aan de basis. Snij de stukken nog eens overlangs in 3 of
4 Snij de rode sla fijn. Schil de appel, snij hem in flinterdunne schijfjes en besprenkel met een theelepel citroensap. Meng.
4 Meng de verse kaas, de koolzaadolie, 1 theelepel citroensap en peper en zout. Giet de saus over de salade met witloof, rode sla en appel. Meng.
5 Haal het gebraad uit de oven, dek af en laat 10 min. rusten voor je het vlees in fijne stukken snijdt. Serveer met de frisse salade.
Porchetta en salade met witloof, rode sla, appel, citroensaus met verse kaas is een recept van Delhaize