1 Meng de sojasaus met de sesamolie, rijstazijn en sesamzaadjes. Schraap de zaadjes uit de chilipeper, hak heel fijn en voeg toe.
2 Gaar de asperges 3 min. in gezouten kokend water. Giet ze af en spoel onder koud water.
3 Leg ondertussen de met olie ingesmeerde lamsfilets in een hete antikleefpan. Reken 2 min. baktijd per kant, verlaag dan het vuur en laat nog ongeveer 4 min. bakken. Laat 2 min. rusten, kruid met peper en zout en snij in plakken.
4 Snij ondertussen ook de shiitakes in schijfjes en de rode paprika in reepjes en bak ze, op vrij hoog vuur, met 2 eetlepels Mix 4 olie in een grote pan tot de shiitakes goudbruin zijn. Voeg de asperges toe, roer 1 min. en neem van het vuur.
5 Verdeel alles over de borden. Dien meteen op met in de oven verwarmd Turks brood. Serveer de vinaigrette apart.
Warme salade met lamsvlees en sesamvinaigrette is een recept van Delhaize