1 Maak eerst de vulling en laat ze rusten in de koelkast tot ze steviger wordt. Als de vulling te lopend is, blijft ze immers niet mooi tussen de koekjes zitten.
2 Klop de mascarpone en de speculaaspasta tot je een homogene crème krijgt. Laat rusten in de koelkast tot de crème dik genoeg is.
3 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4 Klop de rest van de ingrediënten met de garde tot je een homogeen beslag krijgt.
5 Bedek de ovenplaat met bakpapier. Leg er met twee kleine lepeltjes of een spuitzak met gladde mond kleine hoopjes beslag op. Zorg ervoor dat ze ver genoeg uit elkaar liggen en dat ze niet te groot zijn (ca. 2 cm doorsnee). Bak 8 à 10 min. in de oven (dat moet je in 2 keer doen). Laat afkoelen op een taartrooster.
6 Draai de helft van de koekjes om en bestrijk ze met de crème die je gekozen hebt. Gebruik hiervoor een spuitzak of twee kleine lepeltjes. Dek ze voorzichtig af met een tweede koekje en rol de zijkanten eventueel in suikerpareltjes, bresiliennenootjes, chocoladehagelslag enz.
Whoopies met speculaascrème is een recept van Delhaize