1 Maak eerst de vulling en laat ze rusten in de koelkast tot ze steviger wordt. Als de vulling te lopend is, blijft ze immers niet mooi tussen de koekjes zitten.
2 Breng de room aan de kook in een kleine pan. Haal van het vuur, voeg de chocolade toe en laat 2 min. rusten. Roer met de garde en voeg beetje bij beetje de malse boter toe. Blijf kloppen met de garde tot je een gladde crème krijgt. Laat volledig afkoelen.
3 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4 Klop de rest van de ingrediënten met de garde tot je een homogeen beslag krijgt.
5 Bedek de ovenplaat met bakpapier. Leg er met twee kleine lepeltjes of een spuitzak met gladde mond kleine hoopjes beslag op. Zorg ervoor dat ze ver genoeg uit elkaar liggen en dat ze niet te groot zijn (ca. 2 cm doorsnee). Bak 8 à 10 min. in de oven (dat moet je in 2 keer doen). Laat afkoelen op een taartrooster.
6 Draai de helft van de koekjes om en bestrijk ze met de crème die je gekozen hebt. Gebruik hiervoor een spuitzak of twee kleine lepeltjes. Dek ze voorzichtig af met een tweede koekje en rol de zijkanten eventueel in suikerpareltjes, bresiliennenootjes, chocoladehagelslag enz.
Whoopies met chocoladecrème is een recept van Delhaize