Nage van schelpdieren met peterselie

4
10 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de schelpdieren 1 u 30 min. weken in een grote hoeveelheid gezouten (grof zout) koud water, ververs het water om de 30 min.
  • 2 Verwarm de olijfolie, de geperste lookteentjes en de tijm zachtjes in een grote stoofpot met dikke bodem of in een wok. Laat 2 min. fruiten op zacht vuur, voeg dan de schelpdieren (gespoeld en uitgelekt) toe. Dek af en verwarm ongeveer 5 min. op hoog vuur, schud de pot af en toe op.
  • 3 Voeg, wanneer alle schelpen open zijn, de gehakte peterselie toe, meng en dek af. Laat nog 2 min. trekken.
  • 4 Breng verder op smaak indien nodig en zet nog even op het vuur. Besprenkel met citroensap.
  • 5 Verdeel de schelpdieren over soepkommen of diepe borden. Werk af met citroenpartjes.

Nage van schelpdieren met peterselie is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Nage van kreeft met mosselen en saffraan
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nage van groene citroenthee, sint-jakobsvruchten en tuinkruiden
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nage van kabeljauw met groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm à la nage
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept