2 Pel en snipper de knoflook fijn. Verwijder het steeltje van de paprika’s, snijd de paprika’s in 4 en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
3 Zet een pan op het vuur met de olijfolie en laat de knoflook er heel even in sudderen. Voeg de blokjes paprika, de rozemarijn en de Xérèsazijn toe en laat ± 20 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Roer regelmatig. Voeg de pijnboompitten toe en breng op smaak met peper en zout. Bak nog zo’n 10 minuten verder.
4 Bak de chipolata’s goudbruin en gaar op de barbecue. Draai regelmatig om. Let erop dat je niet in het worstvlees prikt, gebruik liever een tang om ze om te draaien.
5 Serveer de chipolata’s met de lauwe of warme paprikacompote.
Chipolata's op de barbecue met een compote van paprika is een recept van Delhaize