Chipolata's op de barbecue met een compote van paprika

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Steek de barbecue aan.
  • 2 Pel en snipper de knoflook fijn. Verwijder het steeltje van de paprika’s, snijd de paprika’s in 4 en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • 3 Zet een pan op het vuur met de olijfolie en laat de knoflook er heel even in sudderen. Voeg de blokjes paprika, de rozemarijn en de Xérèsazijn toe en laat ± 20 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Roer regelmatig. Voeg de pijnboompitten toe en breng op smaak met peper en zout. Bak nog zo’n 10 minuten verder.
  • 4 Bak de chipolata’s goudbruin en gaar op de barbecue. Draai regelmatig om. Let erop dat je niet in het worstvlees prikt, gebruik liever een tang om ze om te draaien.
  • 5 Serveer de chipolata’s met de lauwe of warme paprikacompote.

Chipolata's op de barbecue met een compote van paprika is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel witte bonen in tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chipolata’s gebakken met rozemarijn en paprika’s
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerstoof met ratatouille en chipolata
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chipolata-olijfspiesen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept