2 Kook de groenten in de microgolfoven (zie verpakking).
3 Rooster ondertussen 100 g pompoenpitten lichtjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
4 Laat de boter smelten in een steelpan, bestrooi met bloem en vermeng gedurende 1 minuut op een zacht vuurtje. Voeg geleidelijk de melk toe onder voortdurend kloppen. Laat gedurende 2 minuten verwarmen op een zacht vuurtje. Haal van het vuur en roer er 2/3 van de geraspte kaas onder. Kruid met een snuifje muskaatnoot en breng verder op smaak.
5 Schik de groenten met ¾ van de saus en de gegrilde pitten in een ovenschotel. Giet er de rest van de saus over, bestrooi met de resterende geraspte kaas en tot slot de overblijvende 25 g niet-gegrilde pompoenpitten.
6 Zet 15 minuten in de oven tot er een goudbruin korstje op komt.
7 Serveer warm als vegetarisch hoofdgerecht, met een salade erbij.
Groentegratin met kaas en pompoenpitten is een recept van Delhaize