2 Doe de 2 soorten gehakt in een grote kom en voeg een halve, fijngesnipperde ui toe, het heel fijngehakte chilipepertje, de peterselie, peper en zout. Meng goed en rol balletjes ter grootte van een pingpongbal, leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat ze 15 min. in de oven bakken.
3 Hak intussen de resterende uien (1,5). Verwarm de olie in een sauteuse en voeg de uien toe, het geperste lookteentje, de cayennepeper en het kerriepoeder. Laat 5 min. op zacht vuur stoven.
4 Schil intussen de wortelen en snij ze in schijfjes. Schil en snij de koolrabi’s in blokjes. Doe ze bij in de sauteuse, meng, voeg dan het water toe en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, zet een deksel op de pan en laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
5 Voeg de yoghurt en het bindmiddel toe, meng goed, voeg dan de balletjes toe. Laat nog 5 min. sudderen zonder deksel.
6 Breng op smaak met peper en zout en werk af met de gehakte munt en koriander.
7 Dien warm op, bestrooid met de geroosterde amandelschilfers. Serveer met basmatirijst.
Balletjes van lamsgehakt met kerrie en yoghurt is een recept van Delhaize