Baba met Belgische gin

6
2 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de boter op een zacht vuurtje en laat afkoelen op kamertemperatuur.
  • 2 Schenk de bloem, de verkruimelde gist, 50 g suiker, het vanillepoeder en het zout in de kom van een robot. Meng alles. Klop de eieren lichtjes op en giet ze in de kom. Voeg de melk eraan toe en meng tot je een gladde massa hebt. Voeg de gesmolten boter eraan toe. Meng en dek de kom af met vershoudfolie. Laat 1 uur rusten.
  • 3 Leg het deeg op het bebloemde werkoppervlak. Kneed het met de hand en maak er een rol van. Vet een babavorm van 22 cm in en leg er de rol deeg in. Dek af met een propere handdoek en laat het deeg 2 uur rijzen op kampertemperatuur.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de vorm 25 minuten in de oven. Laat het gebak in zijn vorm afkoelen op een rooster.
  • 5 Bereid de siroop door de rest van de suiker te mengen met de gin en het sinaasappelsap. Kook 20 minuten op een zacht vuurtje. Laat afkoelen.
  • 6 Ontvorm de baba en leg hem op een groot bord. Giet er zachtjes de siroop over.
  • 7 Op het bord Klop de sojaroom op tot slagroom. Giet die in het midden van de baba en werk af met aardbeien die in de lengte in stukken zijn gesneden.

Baba met Belgische gin is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

The Elvis
Snack
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Last call
Snack
Bekijk recept
Bruisende Gin Fizz
10 min Snack
Bekijk recept

Mojitotaart
2 uur-
Bekijk recept
Pasteitjes met baba ganoush en rode paprika
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Baba ganoush
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tony Kitous & Dan Lepard's baba ghanoush
25 min Bijgerecht
Bekijk recept