1 Verwijder de harde kern uit de kool en snijd de bladeren in hele fijne reepjes. Voeg de rijstazijn, de rietsuiker en 1 l water toe en laat 20 minuten marineren. Giet af en meng met 2 el mayonaise.
2 Bereid de tartaarsaus. Kook 2 eieren hard en laat afkoelen onder koud stromend water. Pel ze en prak ze fijn. Snipper de lente-ui en peterselie fijn. Hak de augurkjes in kleine stukjes. Meng de gekookte eieren, de lente-ui, de peterselie, de augurkjes, 4 el mayonaise en het citroensap. Kruid met peper en zout. Dek af met een vel vershoudfolie en bewaar in de koelkast.
3 Pel de scampi maar laat het staartje eraan. Verwijder het darmkanaal en kruid ze met peper en zout.
4 Verwarm de friteuse voor op 170°C. Doe de bloem en de panko in twee aparte diepe borden. Klop de resterende eieren los in een derde bord. Wentel de scampi eerst door de bloem, daarna door het ei en ten slotte door de panko. Frituur ze ongeveer 3 minuten en laat dan uitlekken op keukenpapier. Serveer de scampi met de tartaarsaus en de koolsalade.
Ebi Furai: Gepaneerde scampi, koolsalade en Japanse tartaarsaus is een recept van Delhaize