Savoie-taart

8
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • 2 Scheid het eiwit van de eierdooiers.
  • 3 Klop de eierdooiers en de suiker met een garde tot het mengsel wit wordt en schuimt.
  • 4 Voeg de gezeefde bloem en het maiszetmeel toe. Meng voorzichtig en voeg dan de fijngeraspte citroenschil toe.
  • 5 Klop het eiwit stijf samen met het zout. Voeg er een lepel van toe aan het beslag en roer goed. Voeg nadien de rest van het eiwit toe.
  • 6 Leg bakpapier op de bodem van een cakevorm (26 cm diameter) en beboter de randen. Giet er het beslag in en zet in de oven. Verlaag de temperatuur meteen naar 150°C (th. 5) en laat gedurende 40 min bakken.
  • 7 Laat 5 min afkoelen, haal het gebak uit de vorm en leg op een taartrooster.
  • 8 Bestrooi met bloemsuiker en dien op met slagroom en kleine rode vruchten.

Savoie-taart is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Fondue Savoyarde
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pannenkoeken uit de Savoie
35 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Tartiflette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Raclette met 4 smaken
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept