Salade met peren, spekblokjes, halloumi en noten

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Pers de citroen(en) uit tot je 6 eetlepels sap hebt en giet het in een hermetisch recipiënt (bokaal of ander). Voeg peper toe, zout, vervolgens 6 eetlepels olijfolie en de mosterd. Sluit en schud krachtig.
  • 3 Snij de peren in schijfjes en bedruip ze met een beetje citroensap. Snij de Romeinse sla in fijne reepjes, spoel en zwier droog. Hak de noten grof. Verdeel alles over de borden.
  • 4 Doe 1 eetlepel olie in een pan met antikleefbodem en bak de spekblokjes. Begin op zacht vuur, verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Neem er het spek met een schuimspaan uit. Bak dan de in niet al te fijne plakjes gesneden kaas in dezelfde pan.
  • 5 Verdeel de spekblokjes en de kaas over de borden. Dien meteen op met het knapperige stokbrood. Serveer de vinaigrette er apart bij.

Salade met peren, spekblokjes, halloumi en noten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nougat met noten en cranberry's
45 min Gebak
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept