Salade met tomaat, mozzarella en kersen

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bereid de vinaigrette: schil de zeste van de citroen, snipper fijn en pers de citroen verder uit. Meng de olijfolie met de zeste, het citroensap, de balsamicoazijn en de rijstsiroop. Kruid met peper en zout.
  • 2 Spoel de coeur de boeuftomaten, verwijder de kroontjes en snijd in hele fijne plakjes. Snijd de andere tomaten in de helft. Ontpit de kersen en snijd eveneens in
  • 2 Schaaf de parmigiano tot schilfers, laat de mozzarellabolletjes zorgvuldig uitlekken en pluk de blaadjes van de groene kruiden.
  • 3 Verdeel de tomaten, de minimozzarellabolletjes en de kersen over een groot bord, bestrooi met de groene kruiden en de parmigianoschilfers. Besprenkel de salade met de vinaigrette en laat ± 5 min. marineren alvorens te serveren. Een verrassend alternatief voor de klassieke tomaat-mozzarella!

Salade met tomaat, mozzarella en kersen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Stokbrood met mozzarella, kip & kersen
10 min
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Schapenkaas met kersencompote
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept