1 Laat van de dag tevoren de droge witte bonen weken in koud water.
2 Laat de bonen 's anderendaags uitlekken en kook ze in ongezouten kokend water samen met het laurierblad en 1 heel gepeld teentje look. De bonen moeten mals zijn.
3 Verwijder de voeten van de witte asperges. Schil ze.
4 Snij ze in de lengte in twee en dan in vier.
5 Hak de sjalot en 1 teentje look fijn.
6 Fruit ze 5 min. op een zacht vuur in olijfolie.
7 Doe daarbij de asperges en het water.
8 Doe er zout en peper bij en zet er een deksel op.
9 Laat 15 min. koken op een zacht vuur. 1
0 Prik in de asperges om te controleren of ze gaar zijn. 1
1 Laat de witte bonen uitlekken, voeg ze bij de asperges. 1
2 Snij de gerookte hoeveham in fijne reepjes en voeg ze bij de bereiding. 1
3 Laat 5 min. al roerend koken. Giet in een grote schotel. 1
4 Maak een vinaigrette met de koolzaadolie, het citroensap, zout en peper. 1
5 Giet deze vinaigrette over de salade. 1
6 Doe er de fijngehakte blaadjes van de bladpeterselie bij. 1
7 Roer om en dien op.
Salade van witte boontjes en asperges met streekham is een recept van Delhaize