Salade met twee soorten asperges en croutons met geitenkaas

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de harde onderkant van de asperges. Schil enkel de witte asperges. Kook beide soorten apart, in kokend water, of stoom ze. Zorg ervoor dat ze “al dente” blijven.
  • 2 Pers uit de sinaasappel 5 cl sap en rasp een deel van de schil fijn (1 afgestreken koffielepel). Doe alles in een glazen potje en voeg er de mosterd, peper en zout en 5 cl olijfolie aan toe. Sluit goed en schud grondig.
  • 3 Rooster de sneetjes stokbrood licht. Snijd de kaasjes horizontaal in vier plakken. Leg die op de sneetjes stokbrood en plaats ze onder de ovengrill tot ze goudbruin zijn.
  • 4 Verwarm ondertussen een grillpan zonder vetstof. Bestrijk de asperges met olijfolie en gril ze snel op een hoog vuur. Breng op smaak.
  • 5 Verdeel de salade, de asperges en de croutons met geitenkaas over de borden. Besprenkel met wat vinaigrette en serveer meteen. De rest van de vinaigrette kun je apart op tafel zetten.

Salade met twee soorten asperges en croutons met geitenkaas is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept