1 Breng minstens 50 cl gezouten water aan de kook in een steelpan. Strooi er de rijst in, roer, dek af en laat 10 minuten op heel zacht vuur koken.
2 Schil ondertussen het stukje ananas, verwijder het harde kerndeel en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Doe ze in een slakom, voeg de ontpitte en in kleine stukjes gesneden halve komkommer toe, evenals de hamreepjes en de koriander.
3 Rasp een beetje schil van de citroen (1 koffielepel) en pers 3 eetlepels sap uit de vrucht. Doe het sap en de geraspte schil in een kommetje, voeg de mayonaise toe en meng goed.
4 Giet de gare rijst af in een fijne zeef en spoel goed onder koud water (tot de rijst is afgekoeld). Laat de rijst goed uitlekken en doe bij in de slakom. Voeg ook de saus toe en meng.
5 Dien koel op. Serveer de gehakte pindanoten apart.
Rijstsalade met ham en ananas is een recept van Delhaize