Salade van kikkererwten en rijst

4
10 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de rijst met koud water en kook gaar in gezouten water. Giet af.
  • 2 Maak de lente-uitjes schoon en snijd in fijne ringetjes.
  • 3 Zet een antikleefpan op het vuur en rooster de amandelen, schud regelmatig. Hak grof.
  • 4 Meng de kikkererwten met de rijst, de lente-uitjes, de kerstomaten, de amandelen en de spinazie. Kruid met zout en meng nogmaals.
  • 5 Maak een vinaigrette met de olijfolie en de tamari, kruid met peper. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en pel ze. Besprenkel met citroensap.
  • 6 Giet een beetje vinaigrette in het kuiltje van de avocado’s. Meng de rest door de rijstsalade.
  • 7 Schik een halve avocado op elk bord en serveer er de rijstsalade bij.

Salade van kikkererwten en rijst is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept