1 Verwarm de oven voor op 210°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de ongeschilde, gehalveerde aardappelen op, met hun schil naar boven. Leg er de hele kerstomaatjes bij. Besprenkel met olijfolie, een beetje zout en suiker. Laat 20 à 25 min bakken.
2 Verwijder de punten en de draadvezels van de prinsessenboontjes, kook ze 5 à 6 min in gezouten kokend water tot ze al dente zijn. Laat ze schrikken in ijswater zodat ze hun mooie kleur behouden.
3 Snijd het spek in stukjes en bak het in de pan. Giet het vet weg, maar gebruik dezelfde pan om de in ringen gesneden uien zachtjes te fruiten. Deglaceer met de azijn en voeg de gare aardappelen en tomaten toe.
4 Kook de eieren zacht (6 min in kokend water), laat ze afkoelen en pel ze. Snijd ze in 2 net voor het opdienen, zodat de dooier niet uitloopt.
5 Maak de vinaigrette door de yoghurt, mosterd en azijn te mengen. Kruid met peper en zout. Dien de salade lauw op met de vinaigrette apart.
Luikse salade op mijn manier is een recept van Delhaize