2 Klop de tofu tot je een olieachtige en homogene massa krijgt.
3 Breek de eieren in een grote holle kom en klop ze met wat suiker. Voeg de tofu, het vanillepoeder en de hazelnootolie toe. Meng alles. Voeg het bakpoeder, het zout, de bloem en het maanzaad toe. Meng alles.
4 Bedek een taartvorm met bakpapier en stort het deeg erin. Schuif in de oven voor 25 minuten. Prik de taart met een houten stokje om de baktijd na te gaan: het stokje moet droog uit de taart komen. Haal de taart uit de oven en laat ze afkoelen in de vorm.
5 Verwijder de pitten van de pruimen en snijd de pruimen in grote stukken. Meng ze met de poedersuiker en het citroensap.
6 Serveer. Versier de stukken taart met pruimencoulis.
Licht taartje met zachte tofu, pruimencoulis en hazelnootolie is een recept van Delhaize