Lamstajine met olijven, artisjokken en kikkererwten

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kruid de lamsribbetjes en laat ze goudbruin bakken in een grote tajine of in een grote braadpan met wat olie. Hak de knoflook en de tijm fijn, snijd de paprika’s in grote stukken en voeg de gesneden ingrediënten toe aan het lam.
  • 2 Laat de artisjokbodems uitlekken en snijd ze doormidden. Voeg ze toe in de braadpan of tajine. Voeg vervolgens de tomaten, de lamsfond, de olijven en de goed uitgelekte kikkererwten toe. Snijd ½ citroen in partjes en voeg ze toe samen met de kruiden. Bedek de bereiding en laat 1 u op een zacht vuurtje sudderen.
  • 3 Kruid bij met peper en zout indien nodig en garneer het gerecht met de uitgelekte groene pepers, stukjes citroen en fijngehakte koriander of platte peterselie. Voeg nog een scheutje zure room toe en dien goed warm op met couscous of pitabrood.

Lamstajine met olijven, artisjokken en kikkererwten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bietenhummus
10 min Snack
Bekijk recept
Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamstajine met pruimen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamstajine Met Gedroogde Abrikozen.
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamstajine Met Pruimen En Sesam
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
LAMSTAJINE MET UIEN EN ROZIJNEN
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept