1 Kruid de lamsribbetjes en laat ze goudbruin bakken in een grote tajine of in een grote braadpan met wat olie. Hak de knoflook en de tijm fijn, snijd de paprika’s in grote stukken en voeg de gesneden ingrediënten toe aan het lam.
2 Laat de artisjokbodems uitlekken en snijd ze doormidden. Voeg ze toe in de braadpan of tajine. Voeg vervolgens de tomaten, de lamsfond, de olijven en de goed uitgelekte kikkererwten toe. Snijd ½ citroen in partjes en voeg ze toe samen met de kruiden. Bedek de bereiding en laat 1 u op een zacht vuurtje sudderen.
3 Kruid bij met peper en zout indien nodig en garneer het gerecht met de uitgelekte groene pepers, stukjes citroen en fijngehakte koriander of platte peterselie. Voeg nog een scheutje zure room toe en dien goed warm op met couscous of pitabrood.
Lamstajine met olijven, artisjokken en kikkererwten is een recept van Delhaize