1 Laat de houten brochettestokjes vooraf in koud water weken zodat ze niet verbranden op de barbecue.
2 Snij de ui fijn, de look en de chilipeper. Meng met de 2 soorten gehakt. Meng er ook de peterselie onder en breng op smaak met peper en zout.
3 Verdeel de bereiding in 16 porties en maak er worsten van. Steek er telkens 2 op een brochettestokje. Smeer ze in met olie en rooster ze gaar.
4 Rasp ondertussen de wortelen en koolrabi’s met de grove kant van de rasp. Overgiet met limoensap en olijfolie. Voeg peper, zout en de amandelschilfers toe en werk af met koriander.
5 Meng de yogurt met de gehakte munt, limoensap en honing en kruid af.
6 Verwarm de kebabbroodjes kort op de grill en serveer ze bij de brochettes, de salade en de saus.
Lamskebab op een stokje met wortelsalade en dipsaus met munt is een recept van Delhaize