1 Verwarm de oven voor op stand 6 of 180°C. Doe 2 el olijfolie in een pan en bak er de versnipperde ajuin, het gehakt en de geraspte wortelen in. Strooi er de Italiaanse kruiden over en zorg ervoor dat er tijdens het bakken geen grote brokken worden gevormd. Wanneer alles een mooi kleurtje krijgt voeg je de tomatensaus toe. Kruid het geheel af met peper en zout. Laat zachtjes verder pruttelen.
2 Maak de bechamelsaus: laat de boter smelten in een pan en doe er de bloem bij. Roer voortdurend en voeg na een minuut de melk al kloppend toe. Laat enkele minuten pruttelen tot de saus zich bindt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
3 Laat 6 lasagneblaadjes zo’n 3 minuten koken. Haal ze er uit met een schuimspaan en leg ze in koud water. Doe hetzelfde met de 6 andere vellen.
4 Hou één pollepel bechamelsaus opzij en meng de rest met de bolognaisesaus. Schep hiervan een laag op de bodem van een grote ovenschotel en bedek ze met uitgelekte lasagnevellen. Bestrijk opnieuw met saus en herhaal alles. Eindig met lasagnevellen waarover je de resterende pollepel bechamelsaus giet en geraspte kaas strooit. Bak de lasagne gedurende 30 minuten in de oven. Dien warm op.
Lasagne bolognaise met basilicum is een recept van Delhaize