1 Kruid de lamsbout met peper en zout. Maak met een mes een gaatje in de bout dat je opvult met takjes rozemarijn en de 3 teentjes look.
2 Kruid de room met muskaatnoot, peper en zout en leg er hier en daar een boterballetje op.
3 Schil de pompoen en knolselder en snijd beide in plakjes. Kruid met peper en zout. Leg de plakjes groenten in een beboterde ovenschaal en overgiet met de room. Bestrooi met een beetje gemalen kaas en laat de gratin ongeveer 40 min garen in een op 180°C voorverwarmde oven.
4 Bak de lamsbout op 180°C gedurende ongeveer 45 min (15 min per halve kilo). Laat 10 min rusten op een warme plaats.
5 Giet de braadjus uit de pan en vermeng met een koud klontje boter.
6 Snijd het vlees van de bout en serveer met de gratin en wat vleesjus.
Lam, gratin van pompoen en knolselderij is een recept van Delhaize