1 Verwarm de oven voor op 80ºC. Zet de ovenschotel erin om voor te verwarmen.
2 Kruid de lamskroon met zout. Doe olijfolie in een stoofpan en schroei de lamskronen snel dicht langs alle kanten. Leg ze met het takje tijm in de voorverwarmde ovenschotel. Kruid met peper. Zet ongeveer 1u15 in de oven. De gaartemperatuur moet 55°C zijn in de kern.
3 Schil de knollen en snij ze in twee. Schil de wortelen. Maak de radijzen schoon. Verwijder de voet van de uitjes en snij de steeltjes in drie in de lengte.
4 Doe de boter en de kalfsbouillon in een sauteerpan of een grote pan. Als de boter gesmolten is, voeg je de groenten toe. Breng op smaak met peper en zout, dek af en laat nog 15 minuten op een zacht vuur staan.
5 Op het bord: serveer de lamskroon met de groentjes en het kookvocht en werk af met de venkelblaadjes.
Lamskroon op lage temperatuur en lentegroentjes is een recept van Delhaize