1 Haal de lamsbout 1 u op voorhand uit de koelkast.
2 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3 Pel 3 of 4 teentjes knoflook en snijd ze doormidden. Maak op verschillende plekken inkervingen in de lamsbout en steek er de stukjes look en de laurierblaadjes in.
4 Pel de rode ajuinen, snijd het puntige uiteinde aan de bovenkant eraf en snijd ze horizontaal doormidden. Leg ze midden in een ovenschotel en leg er de lamsbout bovenop.
5 Giet de olie in een kom. Voeg zout, peper, de fijngehakte tijm en rozemarijn toe. Meng goed en strijk de mengeling helemaal over de lamsbout. Voeg nog een paar laurierblaadjes toe en leg er de rest van de knoflookteentjes rond.
6 Steek de schotel in de oven en laat 25 à 30 min bakken (30 à 35 min per kilo).
7 Overgiet de lamsbout met het kookvocht, bedek hem met aluminiumfolie en laat hem in totaal 10 min rusten. Draai hem na de eerste 5 min om zodat het kookvocht in het vlees zich mooi over de hele lamsbout verspreidt.
8 Snijd plakjes van de lamsbout en dien meteen op.
Lamsbout met look en rozemarijn is een recept van Delhaize