1 Laat de tapijtschelpen 30 minuten weken in een grote hoeveelheid koud water gemengd met een handvol zout. Giet af, spoel en herhaal alles nog 2 keer (in totaal 1u30 weken).
2 Snij de chilipeper overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en snij verder in fijne reepjes. Pers de lookteentjes. Verwarm de olijfolie in een grote sauteuse en fruit de chilipeper en de look 5 minuten op zacht vuur.
3 Voeg de tapijtschelpen toe, de wijn en de laurierblaadjes. Dek af en breng aan de kook, schud de pan af en toe op.
4 Neem van het vuur wanneer alle schelpen open zijn.Verdeel de schelpen met het kookvocht over warme kommen. Bestrooi met gehakte koriander en werk af met een partje citroen.
5 Serveer meteen met brood.
Ameijoas com pimenta malagueta (tapijtschelpen met chilipeper) is een recept van Delhaize