Ameijoas com pimenta malagueta (tapijtschelpen met chilipeper)

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de tapijtschelpen 30 minuten weken in een grote hoeveelheid koud water gemengd met een handvol zout. Giet af, spoel en herhaal alles nog 2 keer (in totaal 1u30 weken).
  • 2 Snij de chilipeper overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en snij verder in fijne reepjes. Pers de lookteentjes. Verwarm de olijfolie in een grote sauteuse en fruit de chilipeper en de look 5 minuten op zacht vuur.
  • 3 Voeg de tapijtschelpen toe, de wijn en de laurierblaadjes. Dek af en breng aan de kook, schud de pan af en toe op.
  • 4 Neem van het vuur wanneer alle schelpen open zijn.Verdeel de schelpen met het kookvocht over warme kommen. Bestrooi met gehakte koriander en werk af met een partje citroen.
  • 5 Serveer meteen met brood.

Ameijoas com pimenta malagueta (tapijtschelpen met chilipeper) is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Quesadilla met ossenworst
15 min Snack
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept

Schelpdieren In Algarve-Stijl Uit Portugal (Ameijoas Na Cata
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ameijoas Na Cataplana
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lombo De Porco Com Ameijoas (porco Alentejano)
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Ameijoas Na Cataplana
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept