1 Vooraf: steek de barbecue aan en kook de aardappelen in de schil 10 tot 12 min. in gezouten water. Was en droog de forellen.
2 Leg 1,5 el rookchips achterin de rookoven. Plaats de bak met rooster erbovenop en leg er de aardappelen in. Strooi de takjes tijm over de aardappelen en dek af met het deksel. Plaats de rookoven op de barbecue en rook de aardappelen ongeveer 10 min.
3 Steek ondertussen de verse kruiden en citroenschijfjes in de forellen. Kruid met peper en zout. Leg een forel op een groot stuk aluminiumfolie. Vouw de randen naar boven, voeg 15 g in stukjes gesneden boter toe en 3 of 4 el visfond. Sluit de papillot zonder al te veel aan te drukken zodat de stoom binnenin vrij spel heeft. Bereid de 3 andere forellen op dezelfde wijze.
4 Neem de rookoven van de barbecue en leg de papillotten op de rooster. Laat ze 15 min. garen.
5 Snij ondertussen de aardappelen in 2 of 4 en doe ze in een slakom. Overgiet ze met de olijfolie en balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
6 Dien de forellen op in de papillotten samen met de aardappelsla.
Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade is een recept van Delhaize