Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vooraf: steek de barbecue aan en kook de aardappelen in de schil 10 tot 12 min. in gezouten water. Was en droog de forellen.
  • 2 Leg 1,5 el rookchips achterin de rookoven. Plaats de bak met rooster erbovenop en leg er de aardappelen in. Strooi de takjes tijm over de aardappelen en dek af met het deksel. Plaats de rookoven op de barbecue en rook de aardappelen ongeveer 10 min.
  • 3 Steek ondertussen de verse kruiden en citroenschijfjes in de forellen. Kruid met peper en zout. Leg een forel op een groot stuk aluminiumfolie. Vouw de randen naar boven, voeg 15 g in stukjes gesneden boter toe en 3 of 4 el visfond. Sluit de papillot zonder al te veel aan te drukken zodat de stoom binnenin vrij spel heeft. Bereid de 3 andere forellen op dezelfde wijze.
  • 4 Neem de rookoven van de barbecue en leg de papillotten op de rooster. Laat ze 15 min. garen.
  • 5 Snij ondertussen de aardappelen in 2 of 4 en doe ze in een slakom. Overgiet ze met de olijfolie en balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
  • 6 Dien de forellen op in de papillotten samen met de aardappelsla.

Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Aardappelsalade met haring
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met gedroogde tomaat
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Miniburgers met aardappelsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlofsoep met grijze garnalen
Bekijk recept
Kalkoenblokjes met appel en puree - speciaal voor kids
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eclairs met mousse van gerookte Ardeense forelfilet
20 min Voorgerecht
Bekijk recept