Arroz a la cubana

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe 2 eetlepels olijfolie en het laurierblad in een grote steelpan en stoof er de gesnipperde ui in aan op een zacht vuur. Bestrooi na 2 min. met de rijst, roer en voeg het warm water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook, dek af en laat 12 min. sudderen op heel zacht vuur.
  • 2 Verwarm ondertussen de saus op een zacht vuur. Bak spiegeleieren in een beetje olijfolie in een grote antikleefpan op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  • 3 Verwarm gelijktijdig de boter in een andere antikleefpan en bak de in plakjes gesneden bananen goudbruin op een hevig vuur.
  • 4 Kruid de rijst bij indien nodig en serveer met de tomatensaus, de bananen en de eieren.

Arroz a la cubana is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker


Arroz con pollo
Bekijk recept
Arroz tapado
30 min-
Bekijk recept
Arroz con leche uit Cuba (rijst met melk)
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Arroz con crosta (rijst in een korst)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept