1 Doe de tapijtschelpen in koud, gezouten water en vervang het water (altijd gezouten) driemaal in twee uur.
2 Giet de olijfolie in een grote sauteerpan en fruit de fijngehakte ui en knoflook gedurende 5 min. Voeg er de laurierblaadjes aan toe, roer 2 min. alvorens de witte wijn erbij te gieten en breng aan de kook. Voeg het tomatenconcentraat en de visbouillon toe. Voeg de rijst toe wanneer het mengsel opnieuw kookt en laat onder een deksel 8 min. garen op een zacht vuurtje. Roer geregeld om.
3 Doe de garnalen en de tapijtschelpen bij de rijst en vervolgens de in twee gebroken krabscharen. Laat verder koken tot de garnalen roze kleuren en de tapijtschelpen opengaan.
4 Maak tegelijkertijd de mosselen schoon en doe ze in een grote pot met een glas water. Doe het deksel op de pot en zet 5 min. op een hoog vuur tot de mosselen opengaan. Haal de mosselen uit hun schelp.
5 Voeg de mosselen en de gehakte peterselie bij de rijst en kruid naar smaak. Dien onmiddellijk op.
Arroz de marisco - rijst met zeevruchten is een recept van Delhaize