Gesauteerde vegetarische rundsreepjes, rodewijnsaus, shiitakes en uiencompote

2
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Fruit de fijngesnipperde uien en teentjes knoflook en het kruidentuiltje in 2 eetlepels olijfolie. Voeg er de room bij en laat inkoken. Mix alles fijn tot een gladde moes.
  • 2 Snijd de lente-uitjes in stukken. Snijd de shiitakes in 4 en bak ze aan in 1 eetlepel olijfolie. Voeg er eerst de rundsreepjes en dan de uien bij. Bak alles kort op een hoog vuur en voeg zout en peper toe.
  • 3 SAUS: Warm de olie op en bak er de fijngesneden groenten in, voeg er tijm, laurier en de peterselietakjes bij. Blus met de rodewijnazijn en laat inkoken. Voeg de cognac toe en laat opnieuw inkoken. Doe de rode wijn erbij en laat half inkoken. Voeg de bouillon toe en laat twee uur op een zacht vuurtje staan. Filter de saus en laat eventueel nog verder inkoken. Serveer de rundsreepjes met de uiencompote, de rodewijnsaus en enkele blaadjes ijsbergsla.

Gesauteerde vegetarische rundsreepjes, rodewijnsaus, shiitakes en uiencompote is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige wentelteefjes met uiencompote
40 min
Bekijk recept
Beefburgers met uiencompote
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurdesembrood met Ardennerpaté en ajuincompote
25 min
Bekijk recept
Rode uiencompote met mozzarella-tomaten uit de oven
30 min-
Bekijk recept

Gevulde kip met kruidenboter onder het vel en gevuld witloof
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesauteerde scampi met olijfolie en schorsenerenpuree
Voorgerecht
Bekijk recept
Gesauteerde spinazie met gebakken look
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde rapen met kaneel, Iberico-varkensmedaillon
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept