Zoek
Gestoomd artisjok en zachte aïoli
4
20 min
Delhaize
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
10 cl olijfolie
4 grote artisjokken
10 cl koolzaadolie
4 teentjes knoflook
1 eidooier
1 mespunt zeezout
1 scheutje citroensap
zwarte peper
Bereiding
1
Verwijder de voet en de buitenste blaadjes van de artisjokken.
2
Stoom ze 30 min.
3
Controleer met het lemmet van een klein mes of het hart mals is.
4
Meng ondertussen de olijfolie en de koolzaadolie.
5
Pel de look. Verwijder de kiem en blancheer de teentjes look 3 keer in ongezouten kokend water.
6
Plet de teentjes look in een vijzel met het zeezout.
7
Als de look tot een fijne zalf is gestampt, doe er dan de eidooier, zwarte peper en 1 scheutje van het oliemengsel bij terwijl je constant roert.
8
Blijf de olie er in een fijn straaltje bijgieten terwijl je voortdurend roert.
9
Als de mayonaise stijf wordt, doe er dan het citroensap bij.
Gestoomd artisjok en zachte aïoli is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Ratatouilleterrine
45 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Entrecote met knolselder, koolrollade en aioli
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentechips met aioli
20 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Chipolata-olijfspiesen
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous-groentesalade met makreel
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vispakketje met kokos
Bekijk recept
Gebakken scampi’s met verse gember, look en platte peterselie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ groentepakketje met perzik
Bekijk recept