Gekarameliseerde kip met Luikse siroop

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de rozijnen weken in warm water tot ze zacht zijn.
  • 2 Schil de appels, snij ze in stukjes, doe ze in een schaal en bedek de schaal. Plaats de schaal gedurende 10 min. in de microgolfoven. Maak er een appelmoes van.
  • 3 Versnipper de look en de sjalot en laat deze samen met de tijm en de ras el hanout fruiten in een beetje druivenpitolie. Voeg de rest van de olie toe en laat trekken.
  • 4 Kruid de kip met peper en zout en laat ze goudbruin bakken in de olijfolie. Voeg de siroop toe en doof het vuur.
  • 5 Serveer de kippenbouten en de kippenvleugels met een beetje appelmoes, de uitgelekte rozijnen en de olie met ras el hanout. Garneer met salade en in gevogeltebouillon gekookte bulgur.

Gekarameliseerde kip met Luikse siroop is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Koekjes in de vorm van kerstbomen
Snack
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde witlof
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-braadworstgratin
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept