1 Schil de zoete aardappelen, de wortelen, de bieten (houd de stukjes rode biet best apart, ze geven kleur af), de aardappelen, de rapen en de uien. Schil de pastinaak eveneens, besprenkel met citroensap en snijd daarna alle groenten in grove stukken. Snijd de bol knoflook in de helft.
2 Spoel het gevogelte en dep het droog. Kruid zowel de binnen- als de buitenkant met zout en peper. Duw een teentje knoflook en een laurierblad in de holte van de kip en bind op. Leg de kip op een ovenschaal, op de zijkant en verdeel er kleine klontjes boter over.
3 Schik de groenten rond het gevogelte. Kruid met peper en zout en voeg de rozemarijn en de laurierblaadjes toe. Besprenkel met olijfolie.
4 Plaats in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 20 min. Verlaag de temperatuur daarna tot 180°C, draai het gevogelte op de andere zijkant en bak verder gedurende 20 min. Draai de kip vervolgens op haar rug en bak nogmaals 30 min. Bevochtig regelmatig met de jus. Bedek eventueel met een vel aluminiumfolie indien het gevogelte te sterk kleurt.
5 Serveer warm.
Gebraden kip met wintergroenten is een recept van Delhaize