2 Spoel de makrelen zorgvuldig met koud water, dep droog en laat ze een uurtje rusten. Kruid de makrelen binnenin met zout.
3 Strooi 1 ½ el houtsnippers op de bodem van het rookkistje. Vul de makrelen met enkele schijfjes citroen, enkele takjes dille en de platte peterselie en leg ze op een rooster die past in het rookkistje. Sluit het kistje af en plaats het op de rooster van de barbecue. Rook de vis gedurende 35 minuten. Haal het rookkistje van de barbecue en laat afkoelen alvorens te openen. Haal de makrelen eruit.
4 Trek zestes van de helft van de limoen. Hak de blaadjes van de koriander fijn. Halveer de rode peper, verwijder de pitjes en snipper hem fijn. Pel de avocado's, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Besprenkel de blokjes avocado met het limoensap en de sesamolie.
5 Kook de Griekse pasta gaar in een grote pot met gezouten water volgens de gaartijd op de verpakking. Giet af en spoel na met koud water. Laat goed uitlekken.
6 Meng de Griekse pasta met de limoenzeste, de koriander, de rode peper en de blokjes avocado. Kruid met zout en meng nogmaals.
7 Fileer de gerookte makreel en serveer er de Griekse pastasalade bij.
Gerookte makreel met Griekse pastasalade, avocado, limoen en koriander is een recept van Delhaize