Gerookte makreel met Griekse pastasalade, avocado, limoen en koriander

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Steek de barbecue aan.
  • 2 Spoel de makrelen zorgvuldig met koud water, dep droog en laat ze een uurtje rusten. Kruid de makrelen binnenin met zout.
  • 3 Strooi 1 ½ el houtsnippers op de bodem van het rookkistje. Vul de makrelen met enkele schijfjes citroen, enkele takjes dille en de platte peterselie en leg ze op een rooster die past in het rookkistje. Sluit het kistje af en plaats het op de rooster van de barbecue. Rook de vis gedurende 35 minuten. Haal het rookkistje van de barbecue en laat afkoelen alvorens te openen. Haal de makrelen eruit.
  • 4 Trek zestes van de helft van de limoen. Hak de blaadjes van de koriander fijn. Halveer de rode peper, verwijder de pitjes en snipper hem fijn. Pel de avocado's, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Besprenkel de blokjes avocado met het limoensap en de sesamolie.
  • 5 Kook de Griekse pasta gaar in een grote pot met gezouten water volgens de gaartijd op de verpakking. Giet af en spoel na met koud water. Laat goed uitlekken.
  • 6 Meng de Griekse pasta met de limoenzeste, de koriander, de rode peper en de blokjes avocado. Kruid met zout en meng nogmaals.
  • 7 Fileer de gerookte makreel en serveer er de Griekse pastasalade bij.

Gerookte makreel met Griekse pastasalade, avocado, limoen en koriander is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min Snack
Bekijk recept