1 Neem een schaal en meng er de cognac in met het maïszetmeel, de gember, 1 eetlepel Chinese olie en 1 koffielepel gemalen zwarte peper. Voeg het in fijne reepjes gesneden vlees toe, meng goed, dek af en laat 30 min. op kampertemperatuur rusten.
2 Neem een steelpannetje en doe er het express bindmiddel in, de sojasaus, de suiker, het water, de bouillon en de sesamolie. Verwarm al roerend en laat 1 min. sudderen. Zet opzij.
3 Snij de uien in niet al te fijne reepjes.
4 Verwarm 2 eetlepels Chinese olie in een wok. Bak er het vlees goudbruin in op hevig vuur. Neem het vlees eruit en bak de uien 3 min. op vrij hevig vuur in dezelfde wok.
5 Voeg de saus en het vlees toe en laat 2 min. sudderen.
6 Bestrooi met gehakte peterselie en serveer meteen met rijst.
Geroerbakte rundvleesreepjes met uien is een recept van Delhaize