Gevulde venkel

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Snijd van elke venkel de twee buitenste rokken los en kook ze 5 minuten in gezouten water.
  • 3 Snijd de rest van de venkel in kleine stukjes. Pel en snipper de knoflook. Snijd de tomaten in stukjes.
  • 4 Stoof de venkelblokjes aan met wat olijfolie.
  • 5 Voeg de knoflook toe en even later de tomatenstukjes. Laat stoven tot het meeste vocht verdampt is.
  • 6 Hak de kappertjes en de olijven en voeg ze samen met de pijnboompitten toe.
  • 7 Hak de peterselie en roer de helft door de venkel. Kruid met peper en zout.
  • 8 Maal of hak de kaas en het brood en vermeng ze met de rest van de peterselie.
  • 9 Vul de venkelrokken met het venkelmengsel, plaats ze op een ingevette ovenschaal en bestrooi ze gul met het broodmengsel. 1
  • 0 Bak de venkel 20 minuten in de oven.

Gevulde venkel is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept